Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži z Brna někdo ukradl konopí, tak to nahlásil policii. Na oplátku dostal trest

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Konopnyshop.cz

Brno - Nezvyklý případ krádeže konopí řešili policisté z Brna. Přihlásil se jim totiž sám pěstitel s tím, že mu rostlinu někdo odnesl z balkónu, kde se o ni staral.

Policisté si při pochůzce všimli podezřelé čtveřice mladých lidí, která vlekla v plastovém pytli obrovskou kytku. I naprostý laik by na první pohled poznal typické listy konopí, které vyčuhovaly z igelitu a policisté je proto zastavili, aby si jejich náklad důkladně prohlédli.

Ve stejnou chvíli zavolal na linku 158 nadšený zahrádkář, který na svém balkoně pěstoval konopí a zjistil, že jedna dospělá rostlina téměř dvoumetrového vzrůstu mu v květináči chybí.

Od policistů žádal, aby vypátrali zloděje a kytku mu vrátili. Případ se tak během chvilky podařilo vyřešit a všech pět zúčastněných čeká trest. Pěstitel se nejspíš dopustil přestupku a vyvázne s pokutou. Zloději, kteří mu sebrali část úrody budou pravděpodobně obviněni z krádeže a porušení domovní svobody.

Témata:  Brno konopí Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy