Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoky v Bruselu? Odsuzujeme jakékoliv násilí páchané nevinným lidem, řekli čeští muslimové

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Brno – Ústředí muslimských obcí v České republice důrazně odsoudilo teroristické útoky, ke kterým došlo v úterý v Bruselu a při kterých zemřelo neméně 34 lidí. Čeští muslimové také vyjádřili soustrast rodinám obětí.

„Jménem Ústředí muslimských obcí v České republice vyslovujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým obětí dnešního teroristického útoku v Bruselu. Vyjadřujeme také svou solidaritu se zraněnými a celým belgickým lidem," uvedl v oficiálním prohlášení předseda ústředí Muneeb Alrawi.

 

 

Jménem Ústředí muslimských obcí v České republice vyslovujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým obětí dnešního...

Zveřejnil(a) Ústředí muslimských obcí v ČR dne 22. březen 2016

Soustrast muslimové vyjádřili nejen pozůstalým obětí z Bruselu, ale i z Turecka, Tunisu a dalších míst světa, kde v nedávné době k podobným incidentům došlo. „Odsuzujeme jakékoliv násilí páchané vůči nevinným lidem bez ohledu na jejich náboženskou či etnickou příslušnost, kdekoliv na světě a ať je vykonáno kýmkoliv a pod jakýmkoliv jménem," píše se v prohlášení. K útokům v Belgii se přihlásil Islámský stát.

Podobné tragické události by ale podle český muslimů neměly být využívány k podněcování negativních nálad. „Zároveň však odmítáme zneužívání podobných tragedií k šíření nenávisti a k ospravedlnění snah o utlačování příslušníků náboženských a etnických menšin. Necháme-li se vést nenávisti a paušálním obviňováním, pouze morálně klesneme na úroveň teroristů, kteří tyto barbarské útoky vůči nevinným civilistům konají," dodal Alrawi.

Témata:  Hasan Muníb Alravi muslimové

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.