Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žádné ohňostroje u Vltavy? Praha v úterý schválí vyhlášku

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Pražští radní budou v úterý schvalovat vyhlášku, která znemožní odpalování ohňostrojů v památkové rezervaci a u břehů Vltavy. Pyrotechnické akce mají být povoleny pouze mimo historické centrum metropole.

Zákaz by měl platit od poloviny prosince. Radní k přípravě vyhlášky přistoupili po řadě stížností ze strany Prahy 1 a obyvatel. K výtkám na adresu pyrotechniky se připojila i Česká inspekce životního prostředí a správci povodí. Hluk a světla z odpalovaných rachejtlí totiž v řadě případů způsobily úhyn nebo zranění labutí a jiných vodních ptáků.

Pořádání ohňostrojů bude v Praze povoleno na 12 místech, mezi nimi na holešovickém výstavišti, v okolí Kongresového centra nebo v areálu Žlutých lázní.

Novoroční ohňostroje v Praze se dříve odpalovaly i ze Střeleckého ostrova nebo z pontonu na Vltavě. Praha sice ohňostroje odpalované z pontonů na Vltavě v zájmu ochrany vodního ptactva zrušila, obecně se ale na řece zatím konat mohou.

Témata:  Praha ohňostroje

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy