Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf ČRo Zavoral dostane odměnu 430 tisíc

ČRo
ČRo
Foto: www.wikipedia.org

Praha - Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral splnil všechny výkonové ukazatele, kterými podmíněno vyplacení odměny k platu v plné výši. Za první pololetí letošního roku tak dostane 430 tisíc korun.

Rada ČRo může dvakrát ročně udělit generálnímu řediteli odměnu ve výši trojnásobku základní mzdy. Odpovídalo by to 480.000 Kč, ale Zavoral byl zvolen do funkce od 21. ledna, a proto je odměna kvůli kratšímu období nižší.

Největší váhu 40 procent má kritérium dodržování kodexu a statutu ČRo a zákona o ČRo a dále po 20 procentech dodržování usnesení rady, kvalita předkládaných materiálů a naplňování kandidátského projektu na místo generálního ředitele. Radní Petr Šafařík navrhoval snížení odměny kvůli neplnění kritéria dodržování kodexu ČRo o pět procent.

Rada dnes také schválila výroční zprávu o hospodaření za loňský rok. Český rozhlas loni vykázal zisk 17 milionů korun. Letos je rozpočet veřejnoprávního rozhlasu 2,19 miliardy Kč.

Témata:  Český rozhlas odměna

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy