Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinci šli do Česka za lepším, skončili ve stanu v Praze a jedli odpadky

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Dvojice cizinců šla do Prahy za lepším bydlení, skončila ale ve stanu pod mostem Barikádníků. Žena v pokročilém stádiu těhotenství a její druh jedli odpadky z kontejnerů, koupali se ve Vltavě a nechodili k doktorovi. Ve zbídačeném stavu je našli pražští strážníci, kteří jim nabídli pomoc.

Strážníci z Prahy 7 kontrolovali podezřelý stan pod mostem Barikádníků, který spojuje Holešovice, Tróju a Libeň. Tam našli v hrozivém stavu dvojici cizinců, žena byla v pokročilém stádiu těhotenství.

Na svůj zdravotní stav si podle strážníků nestěžovala a odmítala i pomoc přivolaných lékařů. "Vzhledem k tomu, že se dvojice nacházela v žalostné životní situaci a podle odpadků na místě, bylo patrné, že se většinou stravují jen tím, co naleznou v kontejnerech, hlídka se jim rozhodla pomoci," uvedl policejní mluvčí Jan Čihák.

I přes jazykovou bariéru se strážníkům nakonec podařilo zjistit, že cizinci jsou v Praze už od podzimu minulého roku, kde i občasně pracují.

"Hlídka ověřením jejich totožnosti zjistila, že nejsou v pátrání Policie ČR. Proto kontaktovala pracovníka odboru sociálních věcí a zdravotnictví," vysvětlil dále Čihák. Ten prostřednictvím tlumočníka zjistil, že žena nedochází na žádná vyšetření, stravu si zajišťují hlavně v místní tržnici a koupou se ve Vltavě.

Sociální služba dvojici prostřednictvím charity zajistila oblečení i stravu, ženě i umístění v azylovém domě. Přesto dvojice doufá v jediné. Že se opět vrátí domů.

Témata:  Praha cizinci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy