Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Užijte si poslední teplé dny v Česku. Tato koupaliště nahradí i moře

Aqualand Moravia
Aqualand Moravia
Foto: Aqualand Moravia

Praha - Česko čeká posledních několik teplých dní, od začátku září by se totiž mělo výrazně ochladit. A kde si užít hezké počasí lépe než u vody?

Vytáhněte plavky, sbalte ručník a vyrazte k vodě, letos to totiž možná bude naposledy. O víkendu a příští týden by ještě teploty mohly atakovat tropickou třicítku, pak ale do Česka přijde podzimní počasí.

Jenže kvalita vody se díky teplému počasí zhoršuje a ne všude si užijete koupačku bez rizika. Web koupacivody.cz mapuje situaci na desítkách nádrží po celém Česku a zaznamenává výsledky hygienických kontrol.

Vhodná voda ke koupání znamená, že je nezávadná a riziko vzniku zdravotních problémů je velmi nízké. Po koupání ve vodě s mírně zhoršenými vlastnostmi je vhodné se osprchovat. Zhoršená jakost vody zvyšuje riziko vzniku zdravotních problémů, a to hlavně u těhotných žen, lidí trpících alergií či osob s oslabeným imunitním systémem.

Nevhodná voda ke koupání neodpovídá hygienickým požadavkům a představuje zdravotní riziko. Koupání a provozování vodních sportů je nevhodné zejména pro děti, těhotné ženy, alergiky a oslabené jedince. V nádržích s nebezpečnou vodou je přísný zákaz koupání. Voda nejenže neodpovídá hygienickým standardům, ale hrozí tady i akutní poškození zdraví.

Témata:  koupaliště koupání

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy