Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kramného musí držet na samotce. Vězni si už na něj brousí zuby

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Mírov - Petra Kramného drží ve vězení na Mírově v izolaci. Sám o to požádal a zřejmě moc dobře ví proč. Při letmých setkáních na něj ostatní vězni pokřikují a vyhrožují. Jde prý o obrovský psychický tlak, píše dnešní Blesk, který přišel se svědectvím z věznice.

Petra Kramného poslal do vězení letos v červnu soud za tři roky starou vraždu jeho manželky Moniky a dcery Kláry. Odsedět si má 28 let. Ve vazbě už si odseděl více než 800 dní, po rozsudku však byl převezen do běžné věznice na Mírově, kde už si trest odpykává například Jiří Kajínek.

Jako vrah manželky a dcery to nebude mít Kramný vůbec lehké. Potvrzuje to i svědectví, které získal deník Blesk. Když jde třeba na vycházku, pokřikují na něj ostatní vězni: Dejte ho k nám! Dejte ho k nám!. Bojíme se, jestli to vydrží," řekl Blesku nejmenovaný zdroj.

Kramný je prvotrestaný vězeň a proto by ho, jak deník upozorňuje, mohli klidně přeřadit na celu až pro 24 lidí. Tomu zatím brání žádost, kterou si sám Kramný podal - tedy aby byl od ostatních vězňů izolovaný. Vážnost situace dokládá i Spolek Šalamoun, který se případu Kramného věnuje. "Podpořili jsme žádost Petra Kramného být nadále izolován od ostatních spoluvězňů," potvrdil místopředseda spolku Václav Peričevič.

Není přitom reálné, že by si Kramný mohl celý trest odsedět v izolaci. Dříve či později se tak zřejmě do kontaktu s ostatními vězni dostane. Zatím jeden z nejznámějších českých vězňů upíná na možnosti obnovy procesu nebo dovolání ve svém případu.

Témata:  Petr Kramný věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy