Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragický týden pro řidiče: Na silnici zemřelo nejméně 21 lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Česko má za sebou nejtragičtější týden letošních prázdnin. Na českých silnicích zemřelo minimálně 21 lidí. Nejčastěji řidiči bourali kvůli tomu, že se nevěnovali řízení.

S blížícím se koncem prázdnin přibývá smrtelných nehod. Jen za poslední týden zemřelo na českých silnicích 21 lidí! A bouralo se už od pondělí.

Pondělí

A práve 15. říjen byl s ohledem na počet mrtvých nejtragičtější. V jediný den vyhaslo osm lidských životů. Nejprve na Kladensku umírá syn Drahomíra Kadlece - hokejového mistra světa z roku 1996, který jel pravděpodobně příliš rychle a nezvládl řízení.

O pár hodin později přijde o život řidič z Olomoucka, který z neznámých příčin vjede do protisměru, kde se srazí s náklaďákem. A za podobných okolností umírá i řidička z Českobudějovicka, kterou v pruhu překvapí řidič v mikrospánku.

Tím bohužel smutná pondělní bilance nekončí. U Holoubkova na Plzeňsku řidič osobního auta nedal přednost motocyklu. Motorkář na místě umírá.

Středa

Ve středu zemřeli při nehodách čtyři lidé. Například na dálnici D5 se srazila tři osobní auta a kamion. Nejhůře dopadla škodovka, ve které zahynul starší řidič.

Čtvrtek

Při hrozivě vypadající hromadné nehodě přišel ve čtvrtek o život řidič dodávky. "Došlo ke smrtelnému zranění řidiče dodávkového vozidla, které narazilo do odstaveného náklaďáku, přepravníku na osobní vozidla," vysvětlil vedoucí Dopravního inspektorátu Vladislav Král.

Ještě předtím ale muž s dodávkou narazil do osobního auta. Dodávka osobák odmrštila do protisměru, kde se srazil s dalším vozem.

Sobota

V sobotu zemřeli celkem tři lidé. Jednu z nehod zavinil řidič octavie, který zřejmě usnul a zezadu narazil do kamionu.

Neděle

Smutný týden uzavírá nehoda na Jičínsku, při které řidička ztarila kontrolu nad vozem, které se dostalo do smyku a narazilo do mostku, který ji katapultoval do protisměru a příkopu.

Témata:  nehody aut

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy