Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zelení podali trestní oznámení na Konvičku za nedělní akci

Martin Konvička
Martin Konvička
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Nedělní akci Iniciativy Martina Konvičky na Staroměstském náměstí policie vyšetřuje jako výtržnictví. To se nezdá Straně zelených, podala proto trestní oznámení.

Odpůrce islámu Konvička přijel v neděli na Staroměstské náměstí na velbloudu následován terénním vozem s muži převlečenými za bojovníky takzvaného Islámského státu. Vykřikovali Alláhu akbar a z maket zbraní stříleli do vzduchu. Po střelbě ale začali někteří kolemjdoucí utíkat.

"Policie to původně vyšetřovala jako šíření poplašné zprávy, ale po poradě se státním zástupcem to překvalifikovala jako výtržnictví. To se nám ale zdá, že to může být jenom přestupek," informoval na facebooku Matěj Stropnický, předseda Strany zelených.

Podle nedělního vyjádření ministra Milana Chovance (ČSSD) na twitteru byla Kovičkova akce "výrazem politického a občanského kreténismu", předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se podivoval nad tím, že aktéři nebyli zadrženi. Za nepřijatelný "happening extremistů" označil akci předseda ODS Petr Fiala.

"Nerad bych se jednou dočkal toho, že se mezi vyplašenými občany najde někdo, kdo situaci špatně vyhodnotí a proti 'teroristům' zakročí v mezích zákona," uvedl poslanec KSČM Zdeněk Ondráček, podle kterého byla akce "na hranici vkusu".

Témata:  Matěj Stropnický Martin Konvička Strana zelených

Aktuálně se děje

20. května 2024 21:54

Litva: Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy