Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komise vylosovala čísla pro krajské volby. Jak budete volit?

Předčasné volby do Sněmovny 2013
Předčasné volby do Sněmovny 2013
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pod dohledem médií dnes Státní volební komise vylosovala čísla, pod kterými budou strany kandidovat v krajských volbách. Ty se uskuteční společně s prvním kolem senátních voleb v pátek 7. a v sobotu 8. října 2016.

ČSSD bude v letošních krajských volbách kandidovat s číslem 12, ANO 2011 s číslem 30. KSČM obdržela 37, TOP 09 má 32, STAN 47, ODS dvojku a KDU-ČSL 24.

Jedničku letos dostala strana Volte Pravý Blok bývalého disidenta Petra Cibulky. Startovní pořadí uzavírá Úsvit - Národní koalice.

Celkem v letošních krajských volbách kandiduje 89, před čtyřmi lety jich bylo o čtyři více. Voličům v žádném kraji nebude k dispozici kompletní soupis kandidátek. Vybírat si budou moci jen z těch subjektů, které byly v jejich regionu zaregistrovány.

Témata:  Krajské volby Volby 2016 volby

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy