Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž sebrali řidičák, vyhrožoval, že zapálí policejní služebnu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Františkovy Lázně - Podnapilý muž (25) volal na linku 158 a vyhrožoval policistům z Františkových Lázní, že jim podpálí služebnu. Chtěl se jim tak pomstít za to, že kvůli alkoholu přišel o řidičák.

Všechno začalo v průběhu měsíce května letošního roku. 20. května jel podnapilý mladík na babetě. Policisté ho zastavili, v krvi měl 2,22 promile alkoholu.

O dva dny později si na něho policejní hlídka počíhala zase. Hodnota alkoholu byla ještě vyšší a dosáhla 3,29 promile. Přišel o papíry a od soudu dokonce dostal podmínku. Po babetě se mu asi stýskalo. A rozhodl se policistům vyhrožovat. Volal na linku 158.

Během telefonátu trochu zmateně hrozil, že zapálí celou služebnu ve městě Františkovy Lázně. Protože babetář volal ze svého mobilu, nedalo policistům práci ho najít. "Při zadržení s ním byla provedena orientační dechová zkouška, při které nadýchal 1,93 promile alkoholu," komentovala případ policejní mluvčí Karlovarského kraje Zuzana Týřová.

Mladíka teď čeká soud, který ho může poslat na tři roky za mříže. A vzhledem k tomu, že je v tuto chvíli v podmínce, vězení se asi nevyhne.

Témata:  krimi řidiči Policie ČR

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy