Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chystáte se na vodu? Očekávejte potíže

Rafting
Rafting
Foto: CzechTourism.com

Praha - Pokud se s koncem prázdnin chystáte na vodu, připravte se na možné potíže. Řeky v Česku jsou kvůli převážně slunnému a suchému počasí stále sjízdné jen místy.

"Vltava je samozřejmě splavná od Vyššího Brodu. Otava má dostatek vody jen ze Sušice, ale je jí stále dvakrát více než loni v tomto období," uvedl Vojtěch Jančar z Českého kanoistického svazu. Na Lužnici je podle něj dostatek vody od Suchdola nad Lužnicí do Tábora, pod kterým je ale již vody málo.

V Čechách je také splavná Ohře od Tršnice do Karlových Varů, pod nimi čekají vodáky kameny, ale dostatek vody má ještě málo navštěvovaný úsek pod nádrží Nechranice. Na Berounku se mohou lidé vydat od soutoku řek v Plzni. Sázava je sjízdná jen na středním toku.

"Na severu nabídne jednodenní nebo víkendový výlet Bílina či Ploučnice. Na Labe se lze vydat raději až pod Jaroměří a Jizera je splavná od Malé Skály," doplnil Jančar.

Řeka Morava je sjízdná pro kanoe a kajaky z Postřelmova na Šumpersku, ale i zde si musí dát vodáci pozor na sucho pod jezy. Odra je sjízdná až z Ostravy a dolní tok Opavy je splavný od města Opava.

Témata:  vodáci řeky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy