Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda: Motorkář přehlédl auto a zabil se o jiný vůz

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Třebíč - V nečekanou tragédii se v Třebíči ve středu večer změnil rutinní odbočovací manévr. Do auta totiž najel z prostisměru mladý motorkář. A srážka se mu stala osudnou.

O nehodě se třebíčští policisté dozvěděli ve středu krátce po desáté hodině večer od přivolaných záchranářů.

"Pětadvacetiletý řidič Škody Octavia projížděl po místní komunikaci a odbočoval vlevo na parkoviště. Kromě řidiče v autě seděla i spolujezdkyně. Ve stejné době projížděl po této silnici, ale v opačném směru, motocykl značky Yamaha XT 660 řízený jednadvacetiletým mužem," popisuje okamžiky těsně před nehodou policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vzápětí se totiž škodovka s yamahou střetly. O síle nárazu svědčí to, že katapultovaný motorkář odlétl a přistál na zaparkovaném Fiatu Scudo.

"Motocyklista utrpěl při střetu těžké zranění, kterému na místě podlehl. Nikdo další naštěstí zraněn nebyl," doplnila mluvčí policie.

Přivolaní policisté dali šoférovi osobáku dýchnout, přístroj ale alkohol nenaměřil. Vyšetřovatelé motorku i škodovku zabavili a nyní zkoumají, zda vozidla neměla technickou závadu. Vyší škody vyšetřovatelé odhadli na 100 tisíc.

Témata:  dopravní nehody nehody motorkářů

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy