Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži se pokusili unést dívku, té se podařilo utéct. Policie žádá o pomoc při jejím hledání

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - Minulý týden jsme vás informovali o záhadném zmizení osmnáctileté Michaely z Řídelova na Jihlavsku. Později se ukázalo, že ji unesla trojice mužů a držela ji celou noc v karavanu. Teď to vypadá, že nebyla jedinou dívkou, kterou se muži pokusili napadnout.

Policisté se teď snaží totožnost druhé z dívek vypátrat. "Hledáme tuto dívku v souvislosti s vyšetřováním velice závažného případu násilné trestné činnosti, kterou v souvislosti s nedávným únosem mladé dívky na Jihlavsku vyšetřují kriminalisté na jižní Moravě," vysvětlila policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková.

Muže, kteří Míšu minulý týden unesli, se už policistům podařilo dopadnout, všichni byli obviněni a jsou stíhání ve vazbě. Jenže teď to vypadá, že únosci měli zálusk minimálně na jednu další dívku.

K pokusu o únos mělo dojít na parkovišti u obchodního domu Albert a Lidl v Třebíči na Znojemské ulici. Neznámý muž měl chytit za ruku dívku, která tudy procházela, podařilo se jí ale vysmeknout a utéct.

Dívce mohlo být mezi osmnácti až dvaceti lety, měla dlouhé hnědé vlasy a na sobě tmavší kalhoty a mikinu. "Kriminalisté se obracejí s touto výzvou zejména na mladou dívku odpovídající popisu, ale také na případné svědky této události, aby se přihlásili policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158," dodala Čírtková. Zda se v obou případech jednalo o stejné muže zatím není jasné.

Témata:  krimi pohřešované osoby únos / rukojmí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy