Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znásilnili mě ve vězení na záchodě, tvrdí pedofil. U soudu doložil šokující důkaz

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Hradec Králové - Znásilnění v pardubické věznici mezi dvěma muži řeší krajský soud v Hradci Králové. Odpoledne by měl padnout rozsudek nad Robertem Lakatošem. Soud se musel vypořádat i s velmi ojedinělým důkazem, který v soudní síni kreslil sám údajně poškozený.

Na jedné straně stojí devětatřicetiletý muž odsouzený za znásilňování malých chlapců, kterému lékaři diagnostikovali pedofilii. Na druhé straně je Robert Lakatoš, jedenatřicetiletý recidivista, který už byl ve vězení jedenáctkrát.

Právě Lakatoš měl druhého muže loni v dubnu opakovaně znásilňovat na záchodcích a v koupelně v pardubické vězni v oddělení pro muže se zdravotním postižením nebo indispozicí. To tvrdí odsouzený pedofil.

Lakatoš se ale hájí, že v žádném případě nic takového nedělal a že na něj jeho spoluvězeň vše ušil. K soudu bylo předvedeno hned několik spoluvězňů. Někteří řekli, že se to skutečně stalo, ostatní naopak tvrdili, že odsouzený pedofil se chtěl Lakatoše z jejich oddělení zbavit. Proto si na něj vše vymyslel.

U soudu došlo k netradičnímu dokazování. Údajně poškozený muž musel na papír nakreslit tvar, půdorys a bokorys penisu Roberta Lakatoše tak, aby soudce dokázal rozhodnout o jeho vině. Lakatoše už loni soud za tento čin potrestal osmi lety vězení, dnes se jednalo o odročené jednání.

Témata:  krimi znásilnění věznice

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy