Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud projednává závažný případ: Taxikář prý svázal a znásilnil ženu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Zlín - Krajský soud ve Zlíně dnes začal projednávat případ znásilnění, těžkého ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Toho se měl na třech ženách dopustit taxikář ze Zlína.

Násilných trestných činů se měl Jiří H. dopustit v průběhu dvou let, a to jak na bývalé partnerce, tak i na bývalých přítelkyních - pravidelných zákaznicích.

Jednu z nich podle obžaloby v lese na okraji města přivázal prádelní šňůrou v autě k sedadlu a pod hrozbou použití nože ji znásilnil.

Další ženě, kterou pravidelně vozil zdarma a platil za ni útraty v barech, měl za jízdy nabídnout pohlavní styk. Když odmítla a chtěla telefonovat o pomoc, měl jí z okýnka vyhodit mobil na silnici. Vystrašená žena nakonec z jedoucího auta vyskočila a musela být ošetřena na traumatologii ve zlínské nemocnici.

Třetí oběť měl také odvézt do lesa za městem, kde jí podle obžaloby nastříkal slzný plyn do obličeje. Také ji měl spoutat v autě a osahávat. Ženě se ale podařilo vyvléknout a utéct.

Jiří H., který podle znalce z oboru psychologie a sexuologie netrpí žádnými závažnými poruchami, před soudem vinu popírá. Tvrdí, že jde o spiknutí za to, že ženy odmítal dál štědře dotovat a chtěl s nimi ukončit vztahy. Za spáchání zločinů znásilnění, těžké ublížení na zdraví a omezování osobní svobody mu hrozí až dvanáctileté vězení.

Témata:  krimi znásilnění soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy