Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík, který napadl Hrůzu, jde k soudu za další útok

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Před dvěma lety dvojice mladíků v ostravské Stodolní ulici skoro zabila zpěváka Michala Hrůzu. Po potyčce s nimi byl Hrůza několik dní v bezvědomí a těžce se vracel do života. Teď má jeden z někdejších útočníků další problém - opět napadl člověka. Píše to portál Novinky.cz.

Před rokem v březnu soud vynesl rozsudek za rvačku, při které dva mladíci velmi vážně zranili zpěváka Michala Hrůzu. Stalo se tak při potyčce před jedním z barů v ostravské Stodolní ulici. Dvojice mladíků se tam hádala a Hrůza se pokusil jejich spor uklidnit nebo zavolat policii. Tím ale na sebe strhl jejich pozornost, mladíci ho zbili a rána pěstí ho poslala na zem. Zpěvák utrpěl vážné poranění hlavy.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Tam se podrobil operaci a později ještě týdnům a měsícům rehabilitací. U soudu uvedl, že si na útok nepamatuje. Přesto se našlo dost usvědčujících důkazů a koneckonců se přiznali i sami viníci.

Hlavní útočník Patrik Kaifáš od soudu odešel s nepodmíněným trestem tří let vězení. K jeho bratranci Nikosovi Agoratsiosovi byl soud shovívavější a dal mu podmínku - rok vězení s odkladem na 2,5 roku. Ani to ale mladíkovi chování nenapravilo. Před několika měsíci zkopal na ulici člověka a do vězení se tak téměř jistojistě podívá.

Incident, který se stal Nikosovi Agoratsiosovi osudný, se odehrál na ulici v Mariánských Horách. Agoratsios tam společně s dalším kamarádem napadl muže. Zatímco do něj kopal, jeho společník do oběti ještě střelil z plynové pistole. Oba útočníky zadržela policie a případ už míří k soudu. "Mohu potvrdit, že obžaloba již dorazila k našemu soudu," potvrdil Právu mluvčí ostravského soudu Lukáš Delong.

Tentokrát Nikos Agoratsios čelí obvinění z výtržnictví, za něž ho může soud poslat za mříže na tři roky. K tomu mu patrně přidá i předchozí roční trest, protože Agoratsios porušil pravidla podmínečného trestu. Odsedět by si tak mohl až čtyři roky vězení.

Témata:  krimi napadení Michal Hrůza

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy