Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf žalobců Zeman: Na hodnocení práce nového útvaru je příliš brzy, ale spolupráce je dobrá

Pavel Zeman
Pavel Zeman
Foto: Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Praha – Spolupráce s vedením nově vzniklé Národní centrály proti organizovanému zločinu je dobrá, pochvaluje si nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Na hodnocení činnosti nového útvaru, který funguje jeden měsíc, je podle něj však ještě brzy. 

Zeman o tom dnes mluvil před novináři po své výpovědi před sněmovní vyšetřovací komisí, která se zabývá reorganizací policie. Šéf žalobců před poslanci mluvil zhruba tři hodiny. „Hovořil jsem o chronologii reorganizace celé policie, tak jak to vnímám ze svého pohledu," shrnul svoje vystoupení před poslanci Zeman.

Komisi řekl, že velmi dobře hodnotí komunikaci s vedením nového útvaru. Jmenoval zejména šéfa centrály Michala Mazánka a jeho náměstka Petra Vopršala. „Nastavili jsme si určitý způsob komunikace, který předpokládám, že budeme dodržovat, takže z tohoto hlediska mám dobrý pocit," uvedl Zeman.

Zeman se chce nechat přesvědčit, že vyšetřování kauz pokračuje a že nový útvar bude iniciativní v zahajování nových kauz. „Myslím si, že měsíc je příliš krátká doba na hodnocení," dodal.

Právě žalobci patřili mezi největší kritiky policejní reformy, při které se do nové centrály proti zločinu sloučil protikorupční a protimafiánský útvar. Obě složky nyní mají jedno velení. V červenci mimo jiné vedení policie diskutovalo se státními zástupci o jejich připomínkách, které musely být vyřešeny před startem reformy.

Témata:  Pavel Zeman Policie ČR Nejvyšší státní zastupitelství

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy