Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chodci našli tělo muže. Policie doteď nezná jeho totožnost

Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V úterý večer našli kolemjdoucí bezvládné tělo neznámého muže v přírodní rezervaci Velká Skála v Praze 8. Přes veškerou snahu se policistům do středečního večera nepodařilo vypátrat totožnost zemřelého muže. Obrátili se tak na veřejnost, aby jim s identifikací těla pomohla.

Muže našli na chodníku v přírodní rezervaci Velká Skála poblíž ulice Pod Havránkou. Lékař mohl jen konstatovat smrt. Podle prvotního vyšetření ale zřejmě muž zemřel bez cizího zavinění. Co se mu stalo, určí až nařízená soudní pitva.

"Kriminalisté dosavadním šetřením nezjistili žádnou indicii, která by jim pomohla neznámého muže ztotožnit. Vzhledem k tomu se nyní obracejí na veřejnost a žádají o pomoc a spolupráci," uvedla mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Zemřelý muž je 170 centimetrů vysoký. Bylo mu přibližně 70 až 80 let, byl střední štíhlé postavy, měl šedé vlasy, vysoké čelo, šedomodré oči, defektní chrup bez kovových náhrad. Svůj zevnějšek mrtvý udržoval, byl hladce oholen. Na hřbetu levého předloktí měl jemnou jizvu o délce asi 20 centimetrů. Na prsou a zádech měl výrazné prošedivělé ochlupení.

Na sobě měl béžové a modré triko s krátkými rukávy, béžové tesilové kalhoty, šedé ponožky s kostkovaným vzorem , pánské modrobílé pruhované trenýrky a hnědé šněrovací polobotky na vysoké podrážce.

Policisté zveřejnili fotografii věcí, které u sebe muž měl. Doufají, že by někdo mohl poznat, kdo byl tajemný zemřelý. "U muže byla nalezena silonová taška obsahující mimo jiné svazek tří klíčů s přívěskem na klíče s nápisem INTERHOTEL PAŘÍŽ PRAHA, štípací kleště, kombinační kleště, skládací ruční pilku a kovový háček," popsala mluvčí Zoulová. Pokud byste věděli, o koho jde, obraťte se na linku 158.

Témata:  Policie ČR Praha

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy