Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komentátor Macek má návrh, který se Babišovi rozhodně líbit nebude

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Od 1. září se na krabičkách cigaret začnou objevovat odpudivé obrázky, které mají odlákat kuřáky. Spoluzakladatel ODS a komentátor Miroslav Macek proto navrhuje, aby se na daňová přiznání dávaly fotky ministra financí Andreje Babiše.

"Proč vždy při smrti nějaké známé osobnosti namísto pietní vzpomínky vypuknou mediální orgie?" ptá se v úvodu svých glos Macek.

"Hypotetická otázka: Co by se nyní dělo, kdyby Věra Čáslavská v poslední prezidentské předvolební kampani podpořila Zemana?" pokládá další řečnickou otázku.

"Podle mého názoru rozhovory s USA de facto ztroskotaly, ačkoli to nikdo ve skutečnosti nepřiznává," cituje Macek německého vicekancléře a ministra hospodářství Sigmara Gabriela. Ten dodal přitom, že během 14 kol rozhovorů se zástupci EU a USA nedohodli na žádné z 27 projednávaných kapitol dohody s názvem Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP).

Vyjednavači EU ale jeho slova obratem popřeli: "Američané nedávají nic, nebo jen drobky, takto by se mezi spojenci vyjednávat nemělo. Pro tato jednání už neexistuje žádná politická podpora Francie," cituje náměstka francouzského ministra zahraničního obchodu Mathiase Fekla.

"Mluvčí evropské komise Margaritas Schinas prohlásil, že vyjednávání vstupují do zásadní fáze. Někdo kecá. Tak si vyberte..." dodal Macek.

"Ty ohavné obrázky na krabičkách cigaret jsou dobrý nápad. Na daňových přiznáních by zase mohla být fotka Babiše..." glosuje komentátor.

Upozornil také, že Amnesty International ČR hledá inzeráty do svých řad „Kapitána/ku aktivizmu". Na facebooku se k tomu podle něj objevil následující komentář: "No konečně!!! Konečně titul, kterej se bude vyjímat na vizitkách! Konečně se studenti džendrovejch studií, studií neziskovýho sektoru a dalších zhůvěřilejch oborů budou moct babičce, strejdovi i sousedovi odnaproti pochlubit, že maj fakt prestižní flek. Že jsou tý společnosti fakt prospěšný! V tramvaji je budou důchodci a invalidi automaticky pouštět sednout, v pekárně dostanou teplej dalamánek zadarmo a muži před nima budou s tichou bázní smekat klobouk. Pryč je doba kardiochirurgů, obchodních ředitelů, IT manažerů, programátorů a jinejch podobnejch lůzrů! Kapitánům aktivismu patří budoucnost! Ti to tu budou za chvíli všechno šéfovat, ti tomu budou velet! Za naše prachy..."

Témata:  Andrej Babiš Miroslav Macek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy