Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus se na televizní obrazovky vrátil ve velkém stylu. Nešetřil Zemana ani Konvičku

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha – Po prázdninové odmlce se na obrazovky opět vrátil moderátor a herec Jan Kraus se svou show. A jako již tradičně se na úvod vrátil k některým výrazným kauzám uplynulých dní. Nešetřil prezidenta Miloše Zemana, ani protiislámského aktivistu Martina Konvičku.

„Já jsem si báječně odpočinul a na výzvu prezidenta republiky jsem se taky vyzbrojil. On řekl, že bychom se měli ozbrojit, já jsem to udělal. Dal jsem do toho dost peněz, takže jsem si udělal i takové kulometné hnízdo. Samozřejmě zase ne takovou parádu, jako udělal ten Konvička na Staromáku. Tak daleko ještě nejsem," přiznal Kraus.

Právě akce konvičkovců v centru Prahy moderátora velmi zaujala. „Ten měl kliku, že to dělal tady. Kdyby to udělal ve kterémkoliv západoevropském městě, tak mu upálili hlavu. Ale u nás je ta policie taková tuhá. Druhá věc je – znáte tu pohádku o pasáčkovi vepřů? Když přijde opravdu terorista, tak budou všichni říkat – zase Konvička blbne," varoval moderátor.

„A teď jsem ozbrojený a nevím na koho, protože sleduju ty stavy uprchlíků, jak nám přibývají – a oni přibývají. Neměli jsme nic a teď už je jich tady dvanáct. A stojí to prachy, jsem koukal. Patnáct tisíc jeden měsíčně, takže za rok z toho bude 180 tisíc. Co teda přibývá ještě víc než uprchlíci, jsou úředníci. Těch přibylo 13 tisíc. Ale to nevadí, ti jsou naši, že jo. To si rádi zaplatíme. To jsme my," rýpnul si do Čechů, kteří se většinově staví proti přijímání uprchlíků.

Pozastavil se také nad změnami, které čekají hlavní město. „Navíc mě baví, že snižují rychlost aut ve městě – teď je to Praha 5 a 7 – na 30 kilometrů. A prý to bude celá Praha. Ale díval jsem se a je to evropský trend, prý je to opravdu bezpečnější. To věřím, tak s tím někoho porazit, to je skoro umění. To ani nestihnete. Ale myslím, že to bude tak, že auta budou opravdu jenom na vyjížďku. Mám čas, tak si půjdu zarejdit. Protože pokud budete spěchat, vezmete si radši svoje nohy, to bude rychlejší. Nicméně, jestli je to užitečné – jak jsem se dočetl, je míň úrazů a ta zranění nejsou tak velká, no tak to přijměte," dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus Martin Konvička Miloš Zeman

Aktuálně se děje

20. května 2024 21:54

Litva: Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy