Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrání po Janě (13) a Danovi (16) pokračuje. Psychika kolabuje, už jsme strašně unavení, říkají rodiče

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pátrání po 13leté Janě a 16letém Danielovi stále pokračuje. Mladý pár se doma neukázal ani se začátkem školního roku a rodiče začínají být zoufalí.

Jana a Daniel se ztratili v neděli 28. srpna a rodiny po nich pátrají už pět dlouhých dní. "Další noc před námi. Opět bude plná samoty, beznaděje a chladu :-( Pořád si říkám, že by mi naprosto nevadilo, kdyby mě uprostřed noci vzbudil zvonek u branky a tam stál náš Daneček, vlastně Danny. Hlavně že by tam stál :-(," napsala Danova maminka ve středu na facebooku. V tu dobu všichni doufali, že se dvojice vrátí domů, aby stihla začátek školního roku.

To se ale bohužel nestalo. Objevily se sice zprávy, že oba školáky viděli svědci v okolí Litoměřic, odkud pocházejí, ale informace se zřejmě nepotvrdily a po Janě a Danielovi jako by se slehla zem. "Máme hrozně veliký strach, že se jim něco stalo :-( Nikde ani náznak, že jsou v Litoměřicích nebo že jsou v pořádku," říká smutně Danova maminka.

"Policie na tom intenzivně pracuje, dokonce je po městě hledají už i policisté v civilu. Občas nám někdo nahlásí, že je někde viděl, ale nemáme to potvrzené. I já sama jsem měla pocit, že Dana vidím, když jsme byly hledat s kamarádkou, ale nakonec to byl jiný kluk, člověk už blbne. Myslíme si, že musejí být u někoho schovaní, u nějakého kamaráda nebo známého, který je kryje. Nemají s sebou žádné oblečení, takže pochybuji, že jsou někde venku," řekla Danova maminka.

Zároveň přiznala, že už jí docházejí jak psychické, tak fyzické díly. "Víte, já jsem normálně velký optimista v životě, takový spíš smíšek, ale už mi docházejí síly. Psychika kolabuje, už jsme strašně unavení. Nejhorší je to večer, to mám vždycky krizi, když nevím, kde jsou. Ale musíme nějak fungovat, máme ještě jednoho malého syna," dodala.

Jana a Daniel se podle hochovy matky znaly pouhé tři dny. "U Dana to nikdo nemůže pochopit!! Nevzali si z domova ani mikinu. Zákaz žádnej, my s Danem měli spíš kamarádský vztah poslední roky. A loni začal chodit na učiliště, což ho bavilo, dokonce se i do školy těšil. Tedy spíš na kamarády. Prostě to nepochopíme, mám strach, že se něco stalo," napsala na facebooku maminka.

Daniel má hubenou postavu, rovné blond vlasy a modré oči. Na sobě měl černé tričko vpředu s bílými a modrými pruhy, tmavě zelené khaki kraťasy, modročerné botasky a černou kšiltovku s nápisem Vaidec bílo-zeleno-červené barvy.

Jana je hubená, má rovné světlé vlasy a hnědé oči. Na sobě měla růžovou košili, tříčtvrteční černé elastické kalhoty a modré žabky. Oba mladí se spolu sešli v neděli 28.8.2016 v odpoledních hodinách v Litoměřicích, od této doby mají nedostupné mobilní telefony a dosud se nepodařilo zjistit, kde by se mohli nacházet, ani motiv jejich odchodu. PČR žádá o sdělení jakýchkoli informací k výskytu pohřešovaných osob, volat je možné na linku 158.

Témata:  krimi pohřešované osoby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy