Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K tragédii nemuselo dojít. Plavčík prý o nebezpečí, které připravilo o život chlapce (†14), věděl

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Liberec - Čtrnáctiletý chlapec z Liberce mohl žít! Tvrdí to Michaela, která v sobotu odpoledne liberecký bazén také navštívila. Plavčíka prý na vypadlou mřížku a možné nebezpečí upozornila několikrát.

Liberecké tragédie se zřejmě dalo zabránit! V sobotu se čtrnáctiletému Adamovi stala osudnou návštěva plaveckého bazénu. Jeho tělo našli policisté po hodinách pátrání v odtokovém potrubí takzvané divoké řeky.

Trubku měla chránit nerezová síťka, ta ale podle některých plavců u potrubí celé odpoledne chyběla. "Včera jsme tam byli. Chyběla tam mříž a kus zdiva a kachliček. A na chlapce a díru byl plavčík upozorněn, že se u té díry pohyboval," svěřila se na Facebooku Míša.

Plavčík ale údajně odmítl chybějící mříž řešit. "Byl tam děsný mumraj a dětí tam bylo mraky. Bylo mi sděleno, že není možné, aby to 'nasávalo'. Následně nás vyhodili a venkovní bazén uzavřeli," popsala Míša s tím, že její manžel vše nahlásil policii.

Její slova potvrdil v diskuzi na sociální síti i Martin. "Občas ta mříž trochu čouhala a nejsem si úplně jistý, jestli to plavčíci nějak řešili. Každopádně ten plavčík, co tam sedí nahoře by mohl dávat trochu pozor, protože to 100% mohl vidět kdyby si nečetl noviny nebo hrál s mobilem," dodal Martin.

Podle dalších diskutujících si s mříží hrály děti, i tak se ale prý nedá snadno uvolnit. Portál Liberecká drbna pak informoval, že se chlapec ztratil v době, kdy si s kamarády hrál "na babu". Smrt chlapce tak stále obestírá mnoho záhad.

Policisté se k případu nechtějí vzhledem k věku dítěte dále vyjadřovat. Komentovat událost odmítl i ředitel libereckého bazénu.

Témata:  utonutí koupání Liberec

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy