Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Reorganizace policie byla podle Babiše účelová

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš trvá na tom, že reorganizace policejních útvarů byla účelová a v rozporu s koaliční smlouvou i s koncepcí policie.

Řekl to novinářům po dnešním slyšení před sněmovní komisí, která změny v policii vyšetřuje. Babiš také uvedl, že si připadal jako na policii a nad některými dotazy poslanců se podivoval.

"Otázky, které mi byly kladeny, a způsob kladení odpovídaly stávající atmosféře v rámci koalice," řekl Babiš, který se kvůli sloučení protimafiánské a protikorupční policie dostal do ostrého sporu s ČSSD. Hnutí ANO hrozilo i tím, že koalici se sociálními demokraty a KDU-ČSL opustí.

Dva koaliční poslanci se Babiše, jak řekl, ptali, zda je koaliční smlouva nad zákon. "Samozřejmě že jsem řekl, že není, ale potom jsme ji nemuseli podepisovat," podotkl ministr.

"Pro mě se nic nezměnilo. Je to v rozporu s koaliční smlouvou, je to v rozporu s koncepcí policie na léta 2016 až 2020, která byla schválena Bezpečnostní radou státu a která byla projednávaná ve vládě," zdůraznil Babiš.

Témata:  Andrej Babiš Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy