Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie pátrá po 36letém muži, který se v minulosti léčil na psychiatrii

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté od pondělka pátrají po 36letém muži, který se v minulosti léčil na psychiatrii. Stefanos Nutsos u sebe nemá léky, které mu s psychickými poruchami pomáhají. Bez nich je agresivní a může být i nebezpečný.

Stefanos Nutsos, který pochází z Ostravy-Hrabůvky, se v pondělí nevrátil k otci, bydlícímu na Praze 3. "Naposledy byl spatřen v Hranicích na Moravě, kdy byl vyloučen z přepravy vlakem z důvodu absence jízdenky," informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Strážníci Nutsose převezli na policejní služebnu v Hranicích, aby ověřili jeho totožnost. "Odtud byl po provedení nezbytných úkonů propuštěn, ale do Prahy již nedorazil," dodala Zoulová. Policisté proto vyhlásili po muži pátrání.

Nutsos se v minulosti léčil na psychiatrii s bipolární psychózou a maniodepresivní poruchou. V rámci své nemoci se dostává do mánie a na zklidnění by měl brát předepsané léky. Ty ale u sebe nemá. "Bez léků se stává agresivní a může být nebezpečný sobě a svému okolí," varuje mluvčí.

Muž je střední postavy a asi 180 centimetrů vysoký. Má hnědé vlasy a šedé oči. Pokud pohřešovaného poznáte, informujte policii na lince 158 nebo jakékoliv služebně. Při kontaktu s Nutsosem ale policie doporučuje maximální obezřetnost.

Témata:  krimi pohřešované osoby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy