Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obyvatelé Mostu pozor: Zloděj vykrádá byty, stačí mu otevřené okno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Most - Šest vloupání do bytů během noci, kdy majitelé spali. A ve všech případech k tomu zloději stačilo otevřené okno nebo balkon. Právě to teď vyšetřují kriminalisté v Mostě na severu Čech. Z vloupaček do bytů je podezřelý muž (36), který podle policie sebral věci za více než 80 tisíc korun.

Ve čtyřech případech šlo o bytový dům pro seniory. Vloupával se tam postupně, poprvé vzal televizi, podruhé si šel k jinému důchodci pro další. Ten ho ale přistihl, proto oknem zase rychle utekl. Stihl ukrást jen peněženku a dálkový ovladač. O den později se pak vloupal do přízemního bytu na sídlišti. Odnesl šperky, mobil, notebook, peníze a kytaru.

Ukradené věci pak obratem prodával na ulici náhodným lidem. Celkem okradeným způsobil škodu za 83 tisíc. Policie ho stíhá na svobodě a hrozí mu až 3 roky vězení.

Ve všech případech byli okradení doma a spali. Často pak až ráno našli v bytě rozházené věci, jak kolem nich chodil lupič a hledal, co by mohl ukrást. Podobné případy přitom policie řešila před měsícem na Lounsku.

"To je to nejhorší, že když ležíte a kolem vás choděj, je to hrozný. Zamykat i přes den, neodemykat, neotevírat, bejt doma, jako ve vězení. Kde už máte bejt v bezpečí než doma," popsala své pocity pro TV Nova jedna z vykradených Stanislava Chaloupková. V těchto případech ale policie lupiče dosud nevypátrala.

Témata:  krimi krádeže byty

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy