Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek: Sobotka je namachrovaná půlkilová čivava

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Spoluzakladatel ODS a komentátor Miroslav Macek se svým osobitým humorem strefuje do politiků a komentuje dění na tuzemské i zahraniční scéně. Tentokrát se jeho glosám nevyhnul ministr financí Andrej Babiš ani premiér Bohuslav Sobotka.

"Politici napříč stranami jsou rozčilení výrokem vicepremiéra Andreje Babiše (ANO), který během předvolební návštěvy severních Čech označil tábor v Letech nikoliv za koncentrační, ale pracovní. Šéf TOP 09 dokonce vyzývá premiéra, aby Babiše odvolal. Zpochybnil prý tak holocaust. Karolina Stonjeková k tomu na facebooku skvěle poznamenala: Ale stejně žijeme v krásné době! Mít pochybnou estébáckou minulost? Nevadí! Přihrávat si pro své firmy státní zakázky? Nevadí! Čachrovat s dotacemi? Nevadí! Šmírovat lidi a konkurenci prostřednictvím EET? Nevadí! Ale otřeš se o holocaust, a jsi gauner nejhoršího řádu!" píše Macek na svém webu.

"Dodávám, co Babiš ve Varnsdorfu při besedě přesně řekl: „Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co píšou v novinách, ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, to byl pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam." Pokud by se mu pak podařilo přesvědčit voliče, že poslední větu uvede do praxe, získal by ve volbách ústavní většinu...a všichni jeho koaliční partneři budou prskat, ale jen u koryt, kterých se nepustí...." glosuje komentátor.

"Kritickou situaci na evropském trhu s mlékem a mléčnými výrobky poznáte podle toho, že se v českém Kauflandu namísto českého másla objeví máslo německé..." uvedl na webu VIditelný Macek.

"Už dlouho jsem se tak hořce nepobavil jako při četbě rozhovoru Týdne se starostou Lednice Liborem Kabátem o jejich šestimetrové "rozhledně", ze které není nic vidět: „Oni (památkáři) by nám vlastně nepovolili ani tu rozhlednu, kdybychom jí říkali rozhledna. To slovo je totiž v novém územním plánu areálu zakázáno. (Jmenuje se proto „informační bod".) No tak Hraniční zámeček vidět není, Nové Mlýny také vidět nejsou a lednický zámek sice vidět je, ale jenom hořejšek. Pro mě toto splňuje svůj účel. Jestli se jdu projít po té kolonádě, vidím tady něco zajímavého, vylezu nahoru, podívám se, co tady je, popřemýšlím, co bych viděl, kdybych byl výš." Moje kontrolní otázka: V jakém vztahu se starostou je firma, která ten „orientační bod" stavěla?" ptá se v další glose.

Přiložil i několik čísel k zamyšlení: "Počet obyvatel Afganistánu: 1979 – 15,5 milionu, 2015 – 32,5 milionu. Počet obyvatel Nigérie: 1950 – 33 milionů, 2014 – 177 milionů. A takto lze pokračovat...z logiky věci by se měl boj proti chudobě a imigraci soustředit na jejich příčinu a ne komplikovaně řešit následky," zamyslel se.

Závěrem podotkl, že čeština je jazyk vtipný: "Premiér Sobotka je namachrovaná půlkilová čivava," napsal Macek.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy