Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš má problém s očima. Půjde na operaci?

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministra financí Andreje Babiše (ANO) trápí problémy s očima. Podle deníku Blesk byl nucen jít na neodkladné vyšetření do nemocnice.

Na obou očích se Babišovi podle deníku odděluje sítnice, což je diagnóza, která může vést k vážnému poškození zraku. "Mám problémy s očima a jsem objednaný na vyšetření do nemocnice. Nejde to odložit," vysvětlil Blesku po setkání u památníku obětí romského holocaustu v Letech u Písku.

"Mám problém s oddělováním sítnice na obou očích," dodal později ministr. Řešením bývá operace, tu mu podle jeho slov ale lékaři zatím nenavrhují.

Odchlípení sítnice je stav, při kterém se od sebe oddělí světločivná a pigmentová vrstva sítnice. Pigmentová zůstává ve své původní poloze, zatímco světločivná vrstva se uvolní. Většinou je ale odchlípena jen část sítnice. Čím je větší je ale rozsah, tím je menší naděje na zlepšení vidění. Někdy se an po operaci nevrátí úplně do původního stavu.

Trvalé postižení zraku po prodělání odchlípení sítnice je proto do značné míry ovlivněno rozsahem odchlípení, délkou trvání, včasnou diagnózou a přiléhavou léčbou. Čím dříve je ale nemoc diagnostikována, tím lépe se léčí a následky jsou menší.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy