Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se rozloučil s čínským prezidentem u sklenice piva

Čínský prezident dorazil na Pražský hrad
Čínský prezident dorazil na Pražský hrad
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman se dnes na terase Strahovského kláštera rozloučil se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Každé krásné setkání musí jednou skončit, řekl mu u sklenice piva s tím, že se těší, až se opět potkají.

Prohlídka Strahovského kláštera byla posledním bodem programu návštěvy. Čínský prezident během ní předal českému fotbalistovi Pavlu Nedvědovi ocenění, na jehož základě se Nedvěd stal tváří čínské fotbalové superligy.

Na twitterovém účtu vytvořeném speciálně kvůli návštěvě o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. "Pavel Nedvěd se stává po Davidu Beckhamovi tváří fotbalové superligy ČLR. Ocenění převzal ve Strahovském klášteře," napsal v tweetu.

Příležitost pro další setkání budou mít podle Zemana hlavy obou států v září na Valném shromáždění OSN. Český prezident tam chce vystoupit s projevem proti mezinárodnímu terorismu.

Témata:  Miloš Zeman Pavel Nedvěd návštěva čínského prezidenta v ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy