Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček zhodnotil návštěvu prezidenta ČLR a rovnou zaútočil na demonstranty i média

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček zhodnotil návštěvu prezidenta Čínské lidové republiky. Nezapomněl se při tom, jak je mu zvykem, navézt do části veřejnosti i do médií.

Ovčáček se podlé svéo příspěvku na sociální síti domnívá, že státní návštěva prezidenta ČLR měla mimořádně přátelský průběh. "A byla mimořádně úspěšná - ve prospěch občanů ČR," myslí si hradní mluvčí.

Podotkl, že díky úsilí prezidenta Miloše Zemana byly vztahy s ČLR restartovány. "Po první vlně investic v ČR přichází druhá vlna, která jen letos dosáhne 95 miliard korun," dodal.

V průběhu návštěvy se podle něj také definitivně prokázalo, že "antizemanovské úderky sahají k čím dál agresivnějším činům a jejich řádění připomíná 30. léta." Podle Ovčáčka je to "odraz faktu, že antizemanovský tábor ztrácí půdu pod nohama, jinak řečeno, nemá podporu veřejnosti."

Tu se tak podle něj snaží aktivisticky nahrazovat některá česká média, což se jim ale údajně nedaří. Výsledkem je prý totiž "vzteklá křeč."

Témata:  Jiří Ovčáček návštěva čínského prezidenta v ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy