Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rande se proměnilo v peklo: Agresor ženu znásilnil a chtěl ji zabít

Ilustrační fotgrafie
Ilustrační fotgrafie
Foto: Pixmac

Jablonec nad Nisou - Žena se v Jablonci nad Nisou seznámila s mužem a dala si s ním několik skleniček. Zábavný večer se ale rychle zvrhl v peklo. Muž začal být agresivní, ženu napadl a znásilnil. A potom se ji pokusil zabít.

Ze znásilnění a pokusu o vraždu obvinili muže z Jablonce nad Nisou, informovala policie. "V osudný den, 2. září 2016, přijela žena do Jablonce nad Nisou, kde se chtěla ubytovat. Nějaký čas strávila v centru města, kde se potkala s neznámým mužem," popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Společně seděli v jedné z restaurací, popíjeli alkohol a vypadalo to, že si rozumí. Pak odjeli autobusem k prodejně Penny Market, kde ještě v pití pokračovali. "Když se začalo stmívat, muž ženu fyzicky napadl a proti její vůli na ní vykonal pohlavní styk," doplnila mluvčí.

Po znásilnění začal 39leté ženě vyhrožovat, že ji zabije. A pokud by ho nevyrušil náhodný chodec, ženu by opravdu zavraždil. "Žena následně vyhledala pomoc u kolemjdoucích osob, které kontaktovaly Policii ČR," pokračovala Suchánková.

Po brutálním napadením skončila v péči lékařů jablonecké nemocnice, podle nichž se bude ze zranění léčit víc než šest týdnů. Policisté začali podle popisu po násilníkovi pátrat. "Muže se jim podařilo zadržet několik hodin po činu právě v blízkosti Penny Marketu," dodala mluvčí.

Třiapadesátiletý muž je od té doby ve vazbě, policejní komisař se totiž obával, že by mohl ublížit dalším ženám, nebo před spravedlností utéct. Hrozí mu až 18 let vězení. "V minulosti si již za násilné a mravnostní delikty odseděl přes 18 let ve vězení," sdělila Suchánová.

Policie stále shromažďuje důkazy, proto žádá o pomoc obyvatele Jablonce, kteří se v pátek pohybovali v okolí prodejny. Jakékoliv informace mohou hlásit na lince 158.

Témata:  krimi znásilnění

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy