Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se zúčastní jednání tripartity i vlády

Miloš Zeman, prezident České repubilky
Miloš Zeman, prezident České repubilky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman se v pondělí zúčastní plenárního jednání tripartity i navazujícího zasedání vlády. ČTK o tom dnes informoval mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček. Na obou schůzkách by měl být hlavním tématem návrh státního rozpočtu na příští rok.

Ministři se v pondělí sejdou až večer kvůli účasti na dopoledním rozloučení s olympioničkou Věrou Čáslavskou v Národním divadle a zasedání tripartity. Představitelé vlády, podnikatelů a odborů by se měli podle Svazu průmyslu zabývat také nemocenským pojištěním.

Téma rozpočtu by mělo dominovat i na navazující schůzce kabinetu. Ministerstvo financí ve srovnání s červnem snížilo celkové výdaje a příjmy, a to o 15,4 miliardy korun.

Důvodem poklesu je především zpřesnění příjmů z rozpočtu Evropské unie a dalších finančních mechanismů. Plánovaný schodek zůstal na 60 miliardách korun.

Témata:  Miloš Zeman vláda tripartita

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy