Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupina maskovaných mužů napadla pochod na podporu migrantů. Policie navrhla obžalovat čtyři lidi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Letos v únoru skupina maskovaných mužů napadla pochod na podporu migrantů. Policie v souvislosti s útokem v Thunovské ulici v Praze navrhla obžalovat z výtržnictví čtyři lidi.

U dalšího obviněného policisté trestní stíhání zastavili, u posledního je zastavení stíhání podmíněné, muž se musí osvědčit v roční zkušební době.

Policie v květnu informovala o tom, že z maskované skupiny identifikovala 25 lidí, přičemž počínání pěti z nich vyhodnotila jako trestný čin výtržnictví a dalších 20 jako možný přestupek. Později počet obviněných stoupl na šest. Výtržnictví údajně spáchali tím, že útočili na účastníky řádně ohlášeného shromáždění nebo po nich házeli předměty, čímž shromáždění hrubě narušili.

První únorovou sobotu se v hlavním městě konala řada migračních demonstrací, při kterých zasahovala tisícovka policistů. Demonstrantů bylo desetkrát více. Právě za zásah v Thunovské ulici sklidili policisté kritiku. Videonahrávka incidentu totiž naznačovala, že střet s levicovými aktivisty vyprovokovala policie.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) to odmítl, podle něj za videem stály proruské weby, jejichž cílem bylo policii znevěrohodnit. Ministrem spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) naopak zásah označil za selhání.

Témata:  demonstrace proti islamizaci Evropy výtržnictví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy