Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté našli hledanou schizofreničku i dva seniory z Prahy

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policisté našli na letišti Václava Havla pohřešovanou čtyřicetiletou ženu z Prahy, která trpí silnou formou schizofrenie. Kriminalistům se podařilo dnes v noci vypátrat i osmasedmdesátiletého seniora, který trpí Alzheimerovou nemocí a demencí.

Odpoledne odvolali pátrání také po třiaosmdesátiletém muži, který šel vynést koš a nevrátil se domů. Nakonec byl nalezen v jedné z pražských nemocnic, informoval ČTK mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Žena byla pohřešovaná od pátečního rána a i přes svou nemoc neměla být nebezpečná svému okolí. Trpěla utkvělými představami a už několik týdnů neužívala předepsané léky. Když ji policisté nalezli na ruzyňském letišti, po fyzické stránce byla v pořádku. Nicméně s ohledem na její psychický stav byla převezena do zdravotnického zařízení, uvedl Hulan.

Senior, který se léčil s Alzheimerovou nemocí, demencí a cukrovkou, se v pátek odpoledne ztratil manželce na sídlišti Ďáblice. Zhruba hodinu po půlnoci se policistům podařilo ho vypátrat v oblasti ulic Průmyslová a Černokostelecká. "Pohřešovaný nebyl zraněn, nicméně byl značně vyčerpán a také byla zřejmá absence léku na cukrovku," dodal policejní mluvčí.

Další pohřešovaný senior odešel z bytu v Jahodové ulici ve čtvrtek večer vynést odpadkový koš, ale domů se už nevrátil. Dnes odpoledne policie oznámila, že hledaný muž se nacházel v jedné z pražských nemocnic.

Témata:  pohřešované osoby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy