Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Už mám sbalnou tašku a doufám, že mi ve vězení dovolí sex s manželkou, říká Nečesaný

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Praha - Poslední dny na svobodě si užívá Lukáš Nečesaný podruhé pravomocně odsouzený za pokus o vraždu kadeřnice ve východočeských Hořicích. Pražský Vrchní soud mu v srpnu potvrdil třináctiletý trest. Nečesaný za pokus o vraždu kadeřnice již jednou odsouzen byl, vloni v květnu ale rozsudek zrušil Nejvyšší soud.

Za necelý rok a půl na svobodě toho Lukáš Nečesaný stihl hodně. Oženil se s přítelkyní Veronikou, s níž se sblížil v době, kdy seděl ve vězení. Páru se narodila dcera Natálie. Nečesaný odmaturoval a dostal se na vysokou školu. Hlavně ale Nečesaný znovu stanul před soudem, nejdříve krajským v Hradci Králové a v srpnu také před Vrchním soudem v Praze. Teď očekává, kdy bude zase muset nastoupit do výkonu trestu.

"Už mám sbalenou tašku," přiznal Nečesaný v rozhovoru pro magazín Týden, který poskytl společně s manželkou Veronikou. Ta prozradila, že se sbalenou taškou jezdil Nečesaný už na soudní stání. Na návrat za mříže, kde už strávil dva roky, se už Nečesaný pečlivě připravuje. Nová zkušenost to ovšem bude pro jeho manželku Veroniku.

"Karty byly rozdány od začátku. Když jsme se brali, věděli jsme, že ještě není konec a proces bude dál pokračovat," řekla Nečesaná v rozhovoru pro Týden. Věří, že si její manžel neodsedí celý trest. Že v nejhorším případě bude propuštěný po odpykání poloviny trestu, spíše ale, že jej některá z dalších instancí osvobodí.

To Lukáš Nečesaný, který již vězeňský režim zná, prozradil, jak to mezi ním a manželkou bude vypadat, až nastoupí do výkonu trestu. "Můžeme si posílat jenom dopisy. Jednou týdně může vychovatel nechat vězně, aby si zatelefonoval z budky," řekl Nečesaný.

Pokud se ale bude chovat slušně, může být se svou ženou v mnohem bližším kontaktu. "Věznice poskytuje různé úlevy. Člověk se může postupně dostat do méně přísného režimu. Dokonce mohu mít i intimní návštěvy, pokud člověk dostane po roce pochvaly a zařadí se do první diferenční skupiny," prozradil Nečesaný.

Rodiny Nečesaného a jeho manželky se přátelí léta a tak se manželé znali již od dětství. Jiskra mezi nimi přeskočila až, když Lukáš skončil ve vězení. "Nemohla jsem tomu uvěřit. Byl to pro mě úplný šok. Začala jsem ho navštěvovat a postupně jsme se sblížili," prozradila Veronika netradiční okolnosti, za kterých se s manželem dala dohromady. Teď jejich vztah čeká velmi těžká zkouška.

Témata:  Lukáš Nečesaný věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy