Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lékaři pustili dívku domů, ráno ale zemřela. Pochybili doktoři?

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Teplice - Teplická policie vyšetřuje podivné úmrtí nezletilé dívky. Ta zemřela na konci ledna na zápal plic. Lékař ji po kontrole propustil domů, ráno ji ale matka našla mrtvou v posteli.

Přibližně desetiletá dívka prý zemřela nečekaně rychle. V pátek ji rodina vezla na pohotovost, lékaři ji ale propustili do domácího léčení. V neděli ji pak matka našla mrtvou.

Přivolaný lékař už mohl jen konstatovat smrt. Případem se následně začala zabývat policie. Ta vyslýchala jak rodiče, tak i lékaře, který dívku ošetřoval.

Matka vypověděla, že dceru večer kontrolovala a zdála se v pořádku. Druhý den už ale byla mrtvá. Podle lékaře byla mrtvá delší dobu.

"Vyšetřovatel zažádal o znalecké posudky, jejichž závěry zatím nemáme k dispozici. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a věku zesnulého dítěte nebudeme k případu poskytovat žádné další informace," řekl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policie zatím nikoho neobvinila. Podle znaleckých posudků se pak rozhodne jestli šlo o nešťastnou událost, nebo jestli lékař, případně i rodiče, nezanedbali péči.

Témata:  úmrtí Teplice lékaři

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy