Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zástupci Prahy dnes poprvé jednali za přítomnosti mediátora s EMS o opencard

Opencard
Opencard
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Zástupci Prahy dnes poprvé jednali za přítomnosti tzv. mediátora s vlastníkem opencard, firmou eMoneyServices (EMS). Předmětem jednání byly částky, které si firma nárokuje jako dlužné. Dnešní jednání ke konkrétní dohodě nevedlo.

ČTK to řekli ředitel EMS Petr Stránský a mluvčí magistrátu Vít Hofman. EMS si celkově nárokuje asi 700 milionů korun a na město podalo několik žalob. Magistrát připravuje materiál, který budou schvalovat radní a kterým dají svým zástupcům mandát jednat.

Jednat prostřednictvím mediátora nařídil oběma stranám letos v červnu soud. Dnešní schůzka ale dohodu nepřinesla. "Potvrzujeme, že jsme připraveni jednat s Prahou o řešení existujících pohledávek a dalších sporů, záleží však na rozhodnutí volených orgánů města," řekl na dotaz ČTK Stránský. Za město musí případné kroky v rámci dohody schválit radní a zastupitelé.

Praha proto nechá vypracovat materiál, kterým radní udělí mandát jednat svým zástupcům s EMS před mediátorem. "Jednalo se o první setkání s mediátorem, na kterém se obě strany mají domluvit, zda chtějí v mediačním procesu pokračovat. Nedošlo k podpisu smlouvy o mediaci, neboť zúčastnění neměli mandát k podpisu," uvedl Hofman. O dalším postupu v rámci sporu tak musí rozhodnout radní.

Témata:  Praha Opencard

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy