Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Hodonínsku likvidují následky nehody. Na místo jede čtvrtý jeřáb

Nehody vlaků
Nehody vlaků
Foto: Pixabay

Vnorovy - Železničáři v noci na dnešek odtáhli havarovaný osobní vlak z trati směřující na Slovensko, který se v úterý srazil s traktorem. Odstranit musí ale ještě nehodový vlak s jeřábem.

V noci na dnešek se zatím podařilo odstranit havarovaný osobní vlak. Přijel pro něj další nehodový vlak ve směru od Rohatce. "Nakolejil zpátky havarovaný vlak a odtáhl jej do Strážnice," uvedla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Odstranění vykolejeného nehodového vlaku s jeřábem, který měl původně situaci vyřešit, bude ale zřejmě náročnější, než železničáři čekali. Původní plán byl poslat na místo dva další nehodové vlaky, který ten havarovaný měly z každé strany nadzvednout. To ale nejde kvůli nosnosti jednoho z mostů.

Proto bude nutné akci uskutečnit jen z jedné strany díky v pořadí už čtvrtému jeřábu s vyšší nosností. Ten na místo teprve přijede z České Třebové. "Během dneška to asi hotové nebude a trať bude zprůjezdněna zřejmě až o víkendu," uvedla Bezuchová s tím, že trať normálně využívají pouze osobní vlaky. Není tedy tak vytížená.

Při středečním vykolejení nehodového vlaku se nikdo nezranil. Při úterní srážce ovšem zemřel řidič traktoru a osm lidí z osobního vlaku se lehce zranilo.

Témata:  nehody vlaků železnice vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy