Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražští radní rozhodli: Policie dostane čtyři miliony na ochranu před teroristy

Policie ČR při zásahu
Policie ČR při zásahu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Více než čtyři miliony korun dostane od hlavního města krajské policejní ředitelství v Praze. Finance jsou určeny na ochranu před terorismem.

Poskytnutí částky dnes rozhodli zastupitelé hlavního města. Vyslyšeli tak žádost policie. „Tato žádost souvisí s pokrytím nákladů spojených s pořízením techniky sloužící k zajištění veřejného pořádku na území Prahy. Kromě jiného bude tato technika využita i v rámci preventivních protiteroristických opatření," řekl radní pro bezpečnost Libor Hadrava (ANO).

Za peníze nakoupí policie výkonnější megafony nebo digitální zařízení pro šifrovanou komunikaci složek záchranného systému. Všechna zařízení mají sloužit při mimořádných událostech, třeba při rizikových shromážděních.

„Při akcích umožní policistům tato technika například lepší a rychlejší komunikaci nasazených jednotek, což výraznou měrou rozhoduje o zabezpečení rizikového prostoru a tím i včasné ochraně obyvatel," vysvětlil radní.

Témata:  Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy