Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kramný ostře zkritizoval žalobce: Je potencionální zločinec, popisuje, jak by sám vraždil

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Olomouc - Před stáním u Vrchního soudu v Olomouci zaslal Petr Kramný obsáhlé odvolání, které ještě několikrát doplňoval. V jednom z těchto doplnění se ostře pustil do muže, který jej dostal do vězení, do státního zástupce Víta Legerského. Žalobce obvinil že popisuje, jak by chtěl vraždit sám a soud vyzval, aby jej nechal vyšetřit.

Petr Kramný v odvolání proti rozsudku ostravského krajského soudu trval na své nevině. Dne 26. dubna odeslal Vrchnímu soudu doplnění svého odvolání, ve kterém ostře napadl především státního zástupce Víta Legerského.

Legerský podle Kramného přispěl k tomu, že proti němu byla rozpoutána štvavá kampaň. Společně se zmocněnkyní rodiny Moniky Kramné Klárou Long Slámovou měl Legerský porušit právnický kodex a presumpci neviny.

Kramný si stěžuje, že když se řídil radami jiných, například radou delegátky, aby v případě potíží hned klienti volali pojišťovnu, což hned po nálezu těl Moniky a Klárky udělal, nebo radou psycholožky, aby se zbavil osobních věcí obou zemřelých, tak to hned bylo obráceno proti němu.

Důvody žaloby byly podle Kramného vymyšlené a když zjistil, že se Legerský také odvolal a pro Kramného chce zvýšit trest z 28 na 30 let, do státního zástupce se tvrdě pustil.

"Je nucen žádat, aby byl státní zástupce odborně vyšetřen, protože to, co napsal, je velmi bujná fantazie potencionálního zločince. Toto nemůže napsat normálně uvažující člověk bez toho, aniž by k tomu měl reálné důkazy nebo podklady a pravděpodobně zde popsal způsob vraždy, jak by vraždil on sám!" cituje z Kramného dopisu soudce Václav Čapka v rozsudku Vrchního soudu, který má TV Nova k dispozici.

Soudce ale jeho přání zjevně nevyslyšel. K návrhu na zpřísnění trestu se připojila i státní zástupkyně Jarmila Večeřová, který případ převzala u Vrchního soudu. Soudce ale Kramnému nakonec potvrdil osmadvacetiletý trest.

Témata:  Petr Kramný

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy