Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další stížnost na ČT, tentokrát od soukromníků a svobodných

Česká televize
Česká televize
Foto: Česká televize

Praha - Vlna kritiky, která se v posledních dnech valí na Českou televizi, stále nekončí. Po pirátech a Úsvitu si stěžují svovodní a soukromníci. Ani jim se nelíbí systém obsazování předvolebních debat.

Stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dnes podala Strana svobodných občanů spolu se Stranou soukromníků ČR. Důvodem je to, že televize nepozvala jejich zástupce do takzvané superdebaty před krajskými volbami, která se bude vysílat 6. října. Televize podle nich postupuje protiprávně.

Stranám vadí to, že je má v debatě reprezentovat zástupce strany Starostové a nezávislí (STAN), se kterou tvoří předvolební koalici v Plzeňském kraji. Poukazují ale na to, že programové priority STAN jsou v ostatních 12 krajích ČR, kde s nimi nespolupracují, zásadně odlišné.

Televize podle nich měla do studia pozvat zástupce Soukromníků či Svobodných, jako to učinila v případě debat ve Zlínském a Středočeském kraji. Pravidla účasti v pořadu podle nich hrubě znevýhodňují koalice oproti samostatně kandidujícím stranám.

Témata:  Česká televize Strana soukromníků Strana svobodných občanů

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy