Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Plzni zaútočil opilý muž, zranil tři revizory

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Plzeň - Tři pořezaní a pobodaní revizoři, zásah policie i záchranářů, to je bilance včerejšího brutálního útoku muže v Plzni. Opilý cizinec jel načerno, hádku s revizory řešil s nožem v ruce. Skončil ve vazbě a hrozí mu několikaleté vězení.

Policisté se snažili rozzuřeného muže s nožem na sídlišti zastavit. "Policajt mu říkal, aby ho položil a on nechtěl, že zastavovat nebude," popsala zatčení očitá svědkyně.

Nakonec se mužům zákona podařilo srazit ho k zemi. Muž byl v tu chvíli stále agresivní. Nožem, který pořád držel, chvíli před tím zaútočil na tři kontrolory jízdenek, dva muže a ženu. A to jen kvůli tomu, že neměl koupenou jízdenku a oni to při kontrole zjistili.

Revizoři muže z tramvaje vyvedli ven. Chtěli s ním problém s jízdou načerno vyřešit venku. On se s nimi ale začal hádat a vytáhl na ně nůž. "Já si myslím, že měl tak dvacet, pětadvacet čísel a takový čtyři pět centimetrů na vejšku to ostří, že bylo," popsala svědkyně.

Jednoho z mužů sekl nožem do obličeje, pak napadl i jeho dva kolegy. "Na místo dorazili okamžitě záchranáři a zjistili, že jsou na místě celkem tři postižené osoby, dvě z nich ošetřila lékařka se záchranáři na místě a jeden byl transportován se zraněním do péče zdravotnického zařízení," popsal míru zranění mluvčí zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Martin Brejcha.

Policistům bylo hned jasné, že cizinec je opilý. Vzápětí nadýchal více než tři promile. "Kriminalisté dnes pachatele obvinili ze zločinu vydírání, přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," sdělila policejní mluvčí Martina Korandová. Pokud mu vinu soud prokáže, hrozí mu až osmileté vězení.

Témata:  krimi Plzeň napadení

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy