Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolony u Mošnova: Na Dny NATO opět míří tisíce lidí

Dny NATO v Mošnově (20.9.2014)
Dny NATO v Mošnově (20.9.2014)
Foto: natodays.cz

Mošnov - V sobotu dorazilo na Dny NATO zhruba 45 tisíc lidí, dnes bude návštěvnost o poznání vyšší. Na silnici I/58 mezi Ostravou a Příborem se u letiště tvoří asi dvoukilometrové kolony aut.

"Kolony jsou pouze na silnici I/58. Od Studénky je doprava plynulá," řekl operátor speciální policejní linky Michal Tichý. Situace už se podle něj zřejmě bude pomalu stabilizovat, protože většina lidí podle zkušeností z minulých let na akci vyráží před 09:00.

Pořadatelé na letošním 16. ročníku akce připravili program, který je podle nich nejbohatší v historii. Zahrnuje více než 250 kusů techniky v dynamických i statických ukázkách. Mezi největší lákadla patří americké bombardéry B-1B Lancer a B-52 Stratofortress, speciální ženská jednotka jordánské armády v akci nebo vystoupení italské letecké akrobatické skupiny Frecce Tricolori. Vstup na akci je zdarma.

Letos se Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil Armády ČR účastní vojenské, bezpečnostní a záchranářské jednotky z rekordních 21 zemí, speciální partnerskou zemí je Německo.

Témata:  Dny NATO Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

5. května 2024 21:41

Policisté obvinili řidiče kvůli sobotní tragické nehodě na D1

Policie obvinila řidiče kamionu ze zavinění sobotní tragické nehody na dálnici D1. Muži hrozí v případě odsouzení až šestiletý trest odnětí svobody. Ve směru do Polska se včera srazilo několik vozidel včetně tahače, který převážel tank. Jeden člověk nepřežil.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy