Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pět hodin znásilňoval mladou ženu. Bezdomovec se nyní přiznal

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Okresní soud v Ostravě řeší loňské brutální znásilnění mladé ženy ve Slezské Ostravě. Obžalovaný bezdomovec Lukáš Černý (28) se k činu přiznal. Hrozí muž až deset let za mřížemi.

S ohledem na to, že se obžalovaný přiznal, soud nebude trvat dlouho. Po dnešním jednání předseda senátu hlavní líčení odročil na pondělí odpoledne. Pokračovat bude závěrečnými návrhy. Pak bude vynesen rozsudek.

Událost se stala loni 19. září. Černý chtěl noc strávit ježděním v tramvajích po Ostravě. Na zastávce Hranečník ho ale řidič z tramvaje vykázal. Černý vystoupil a krátce na to spatřil svou oběť. Žena vystoupila z autobusu před 01:30. Černý ji nějakou dobu pronásledoval. Na odlehlém místě na ni pak zaútočil. Při prvotním útoku dívce upadla taška a mobilní telefon, který v době napadení držela v ruce.

Ženu přes její aktivní odpor zatáhl do křoví a dál do lesa. Vyhrožoval jí smrtí. "Kdyby si nešla sama, tak se ti to nestane," řekl také. Nakonec se muži podařilo napadenou svléknout a opakovaně znásilnit. Z místa odešel krátce před 06:30.

Útočník nebyl trestaný a neměl žádný vztah k místu znásilnění. Policistům se ale nakonec sám přiznal. "Volala mi sestra, řekla mi, že mě hledá policie. Bylo mi hned jasné proč," uvedl ve výpovědi.

"Lituji toho, co se stalo. Nevím, proč jsem to udělal. Asi za to může alkohol. S kamarádem jsem večer před tím vypil asi čtyři litry vína," řekl obžalovaný už dříve při výslechu na policii. Dnes před soudem odmítl vypovídat.

Témata:  znásilnění bezdomovci soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy