reklama

Petra naposledy rodiče viděli v úterý 13. září ráno, kdy jako jindy odešel do školy. Jenže mezi spolužáky už nedorazil a od té doby rodina neví, kde chlapec je a zda je v pořádku.

"Pravděpodobná motivace jeho odchodu je, že chce být se svou dívkou a plánovali společné bydlení. Dívka je také vyhlášená do celostátního pátrání jako pohřešovaná," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté se s prosbou o pomoc obracejí proto, že zatím jejich pátrání nemělo úspěch. I navzdory tomu, že prohledali všechna místa, kde se Hana s Petrem normálně zdržují.

Petr Zima je vysoký 177 centimetrů, hubený a má hnědé oči a krátké hnědé vlasy. "Naposledy byl oblečen do bílého trička s krátkým rukávem s logem Umbro, džínových kraťasů modré barvy, šedobílé mikiny s kapucí se svítivě zeleným zipem a na nohou měl plátěné šedivé tenisky. U sebe měl ještě černý batoh," dodává Daněk.

Hana Křížová je vysoká přibližně 175 centimetrů, hubená, má modré oči a rovné hnědé vlasy. Není jasné, co měla na sobě. Pokud víte, kde Hana s Petrem jsou, obraťte se na linku 158.