Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úkryt plný munice, čeští vojáci slaví úspěch v Afghánistánu

Česká armáda
Česká armáda
Foto: Army.cz

Praha - Čeští vojáci našli v Afghánistánu skrýš s municí. Zajistili v ní několik raket, minometných střel, granáty a přes 2000 nábojů.

Na svém webu to uvedla česká armáda. Zároveň popsala, jak v Afghánistánu probíhá výcvik vojáků na nález munice.

Čeští vojáci podle armády ve skrýši nalezli osm raket ráže 107mm, 12 minometných střel ráže 82mm, tři dělostřelecké střely ráže 75mm, jednu protitankovou minu TC-6, pět PG-7, deset granátů a 2417 kusů munice 7,62mm. "Nález samotné skrýše přispěl ke zlepšení bezpečnostní situace v oblasti," uvedla armáda. Incident řešili příslušníci 2. strážní čety pod velením Miroslava S.

Podle webových stránek armády se minulý týden na základně Bagrám v Afghánistánu uskutečnil ve spolupráci s Američany výcvik techniků EOR (Explosive Ordnance Reconnaissance). "Jeho cílem bylo prověřit postupy, akceschopnost a rozhodnost vojáků při řešení incidentů spojených s nálezem nevybuchlé munice nebo improvizovaných výbušných zařízení," uvedl web.

Témata:  Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy