Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se zúčastní zahájení olympijských her v Brazílii

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Kostelecká Lhota - Prezident Miloš Zeman přijal pozvání na účast při zahájení letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiro. Navazovat bude na jeho návštěvu Latinské Ameriky. Zeman to dnes řekl v Kostelecké Lhotě na Rychnovsku na tiskové konferenci při ukončení dvoudenní návštěvy Královéhradeckého kraje.

"Přijal jsem pozvání předsedy mezinárodního olympijského výboru k návštěvě olympiády v Riu, a protože plánuji návštěvu Latinské Ameriky, tak jsem tam nechtěl jet dvakrát a jedná se nyní o organizaci mé návštěvy tak, aby navazovala na návštěvu zahájení olympijských her," řekl Zeman.

S cestou českého prezidenta do Latinské Ameriky se původně počítalo již na loňský podzim a následně na letošní jaro. Termín ale byl odsunut na léto. Ředitel hradního odboru Hynek Kmoníček ČTK již v minulost řekl, že právě kvůli snaze o sladění cesty se zahájením olympijských her. Ty se v Riu de Janeiro uskuteční v srpnu.

Zeman by podle Kmoníčka s největší pravděpodobností měl navštívit Mexiko a Kolumbii. O konkrétních zemích se dnes Zeman nezmínil.

Témata:  Miloš Zeman Olympijské hry 2016

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy