Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jsem nevinný, tvrdí údajný vrah taxikářů. Hrozí mu doživotí

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Za vraždu taxikářů v Praze hrozí Davidovi V. (35) doživotí. Advokát Michal Stupka se sice snažil soudkyni přesvědčit, že jeho klient není žádný vrah a měl by být proto propuštěn z vazební věznice, Veroniku Čepelovou ale neobměkčil. Soudkyně muži prodloužila vazbu ze strachu, že by mohl pokračovat v trestné činnosti nebo prchnout.

David V. přišel k úternímu soudu v poutech - a v těch také nakonec i odešel. Obviněný muž usiloval o propuštění z vazby s tím, že bude bydlet u matky a pravidelně docházet na veškerá jednání, soudkyně Veronika Čepelová ho ale propustit odmítla.

Podle ní by obviněný muž mohl pokračovat v krádežích (popřípadě vraždách) a v krajním případě klidně i utéct. Navíc je to známý recidivista, který má problémy s drogami. Pobyt ve vazbě mu proto prodloužila.

"Jsem nevinný," křičel po rozhodnutí na chodbě David V. a odmítl tak tvrzení, že by stál za předloňskými vraždami taxikářů v Praze.

Důkazy však mluví proti Davidovi. Vyšetřovatelé totiž po více než roce vyšetřování záhadných vražd taxikářů v Praze našli první velkou stopu. U Davida V. objevili občanský průkaz jedné z obětí.

První oběť našla policie předloni v únoru v autě zaparkovaném v Lužické ulici, další dva mrtví taxikáři ve věku 60 a 26 let se našli o tři měsíce později na polní cestě v Uhříněvsi. Policisté tehdy oba mrtvé objevili jen pár metrů od sebe. Pátrání po pachateli bylo velmi intenzivní, ale ani portrét, ani popis oblečení, které měl vrah na sobě, k jeho dopadení nevedly.

Témata:  vražda taxi soudy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy