Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vnitra žaluje Babišovu Mafru. Novináři měli zkreslovat informace

MAFRA, a.s. je největší česká mediální společnost
MAFRA, a.s. je největší česká mediální společnost
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha – Mediální skupina Mafra patřící ministru financí Andreji Babišovi (ANO) čelí žalobě ze strany ministerstva vnitra. To si stěžuje na článek Mladé fronty Dnes (MfD) o odvolaném řediteli pražské policejní školy.

Vnitro označuje vydaný text za nepravdivý a domnívá se, že deník mohl nepravdivé informace uvést úmyslně. V tiskové zprávě to dnes napsala mluvčí vnitra Lucie Nováková. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) novináře Mafry dlouhodobě kritizuje pro údajnou neobjektivnost.

Mafra takové obvinění popírá. „Za korektností našeho zpravodajství si stojíme. Žalobu ze strany ministerstva vnitra jsme již obdrželi a řešíme ji," řekla ČTK mluvčí vydavatelství Silvie Škábová.

Podle Novákové vnitro získalo „dokument, ze kterého vyplývají závažná podezření, že zaměstnanci Mladé fronty Dnes záměrně hrubě zkreslují realitu, případně v článcích přímo používají vymyšlené argumenty". Podle vnitra jde o článek „Učitelé z policejní školy bojují za odvolaného ředitele", který byl vydán 16. července. Bývalý ředitel pražské vyšší a střední policejní školy Jiří Zlámal tvrdí, že žádné informace uvedené v článku médiím neposkytl a že nemluvil s nikým, kdo by se představil jako redaktor MfD.

Podle Novákové Zlámal také popřel veškerá tvrzení, která mu autor v textu připisuje, mimo jiné vyjádření o komplotu a o tom, že byl odvolán, protože náměstkyně ministra vnitra Monika Pálková chtěla do funkce dosadit někoho jiného. „Z prohlášení Jiřího Zlámala také vyplývá závažné podezření, že se zaměstnanec Mladé fronty Dnes mohl při zjišťování informací k článku vydávat za vyšetřovatele Generální inspekce bezpečnostních sborů," stojí v tiskové zprávě.

Vymyšlené je podle vnitra také tvrzení, že učitelé zaslali ministerstvu prohlášení o účelovosti Zlámalova odvolání. Žádný takový dopis prý úřad neobdržel.

Témata:  Ministerstvo vnitra České republiky MAFRA

Aktuálně se děje

9. května 2024 19:58

Všechny ukrajinské vodní elektrárny jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy