Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle Sobotky nechce konec EU nikdo. A Macek se hlasitě ozval

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka na summitu EU v Bratislavě uvedl, že si nikdo nepřeje konec EU. To se ale nelíbí komentátorovi Miroslavu Mackovi, který tvrdí, že on a jeho přátelé by si to přáli velmi.

"Na summitu v Bratislavě prohlásil premiér Sobotka, že „konec EU si nikdo nepřeje". Neměl by spíše vyhlásit referendum, aby nehádal z křišťálové koule? Já a mnozí mí přátelé a známí si konec EU v současné podobě přejeme velmi..." glosuje komentátor.

"Newyorský starosta di Blasio po výbuchu na Manhattanu: ...výbuch byl pravděpodobně záměrný čin, nejsou ale v tuto chvíli důkazy o tom, že by byl spojen s terorismem. Dodávám: A nedej bože s muslimy..." píše na svém webu Macek.

"Pokud platí teze, že ekonomické sankce se vyhlašují proto, aby způsobily hospodářské obtíže a ty pootočily náladu obyvatelstva proti stávajícímu režimu, v Rusku nic takového zřetelně nezafungovalo. Soudruzi zřejmě někde udělali chybu, kterou ovšem nikdy nepřiznají..." tvrdí spoluzakladatel ODS Macek.

"Zajímavý byl názor kteréhosi kremlologa na Radiožurnálu, že nízká volební účast ve velkoměstech nahrála drtivému vítězství Putina, neboť tamní liberálové Putinovu stranu volit nechtěli a ze zbytku neměli koho vybrat, i nešli proto nešli k volbám vůbec. Pokud se kremlolog nemýlí, pak drtivé Putinovo vítězství způsobili logicky právě oni...tedy způsobili pravý opak toho, co si přáli. Podivuhodné..." hodnotí na webu Viditelný Macek.

"Z rozhovoru prezidentského kandidáta Michala Horáčka v Týdnu mne nejvíce zaujala věta o jeho programu „který má 50 stran a věnuje se devíti vytčeným tématům". Ušetřil mi totiž práci, neboť takový program netřeba číst. Proč? Přečetli byste si kupříkladu desatero, rozkecané na padesáti stránkách?" pokračuje komentátor

"Německá kancléřka Angela Merkelová v pondělí v reakci na výsledky zemských voleb v Berlíně připustila, že země nebyla připravená na příchod takového množství uprchlíků. Nepovedlo se podle ní dostatečně lidem vysvětlit imigrační politiku. I proto prý její CDU skončila s nejhorším výsledkem v historii. Kancléřka však zároveň dodala, že svá rozhodnutí z loňska by neměnila. Dodávám: Jen hlupák se nepoučí ze svých chyb," glosuje.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.